Участвай в приключението, остави следа!

На 31 август и 01 септември 2012 г. Община Първомай ще бъде домакин на първия по рода си демонстрационен доброволчески лагер – в градския парк! Под патронажа на г-н Ангел Папазов, кмет на община Първомай, СОНИК СТАРТ оод организира събитието в рамките на Доброволческата си програма, съвместно с Центровете за обществена подкрепа от Първомай, Ихтиман и Карлово, както и Центърът за настаняване от семеен тип за деца от Калофер.

Целта на събитието е да се демонстрират алтернативи на младите хора като се представи идеята за доброволчество.

Покани за участие са отправени към Младежкия БЧК, други партниращи организации и структури, представители на чужди държави. Определената възраст за участниците е над 12 години.

Истинско предизвикателство очаква участниците, които сами трябва да построят своя палатков лагер в центъра на град Първомай. Ще бъдат обособени и различни работилници, изделията на които ще оставят следа от призива на доброволците, а игрите, песните и историите около лагерния огън са само част от предвидените занимания.

Екипът на организаторите залага на доброволстването като основна движеща сила в своята работа: „Според нас доброволстването е изключително специална дейност, то е приключение, то е призвание. Знаем, че ни чака работа, а не лукс, но това е предизвикателство, което с радост приемаме. Знаем също така, че ни чакат контакти с много различни хора, които ще ни обогатят. По този начин искаме да докажем, че доброто всъщност започва от всеки един от нас, просто трябва да го споделим и да направим света си по-красив!”.

 

За допълнителна информация относно събитието, можете да се обръщате към Център за обществена подкрепа – Първомай, parvomay1@sonikstart.eu