СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ ХИВ/СПИН

На 1-ви декември доброволците на ЦОП Първомай отбелязаха традиционно Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН. Денят се отбелязва от 1988 г. като част от опитите на международните здравни организации да насочат общественото внимание върху борбата и превенцията на болестта.

Тази година инициативата се проведе съвместно с доброволци на БМЧК гр. Първомай. В следобедните часове на деня в центъра на града в рамките на съвместната акция доброволците раздаваха брошури и презервативи, информираха жителите на града относно темите, касаещи превенция на ХИВ и СПИН, и призоваваха за съпричастност към засегнатите. Доброволците бяха добре подготвени да отговорят на възникналите въпроси, както и да породят нови такива, за да напомнят, да насочат и призоват всеки един да бъде достатъчно отговорен към себе си и останалите, да бъде активен в борбата срещу коварния вирус.

Като част от инициативата, в знак на съпричастност, всички заедно изрисуваха със свещички панделка пред сградата на Общината – като символ на солидарността към хората, живеещи с ХИВ, и обединените усилия за борба със смъртоносния вирус.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA