ОПИЯНЕНИ ОТ ЛЮБОВ ИЛИ ЛЮБОВ ОТ ОПИЯНЕНИЕ?

 

Всички се приготвят и чакат с нетърпение един празник…но кой? Доброволците към ЦОП Първомай излязоха с идеята да разберат дали сентенцията „правете любов, а не война” е в сърцето на всеки първомаец. Пълни с ентусиазъм и добро настроение, момичетата задаваха въпроси към случайни минувачи и общински служители – кой празник предпочитате /”Свети Валентин” или „Трифон Зарезан”/, с кого и къде искате да го отпразнувате, какъв е най-подходящия подарък и други.  Без да изпадаме в скучни подробности можем да обобщим, че Ин и Ян оказват влияние дори върху празниците….явно има значение дали имаме по-актива лява или дясна хемисфера. Нежната половинка „умира” за романтика, подаръци, мъжко внимание и присъствие, докато мъжете нямат търпение да излязат от вкъщи и да се впуснат в щур запой с „глутница” ергени…така да се каже „на лов”. Ако жените тайно се надяват за емоционален празник с леко червено вино, то мъжете се надяват на лека „забивка” след тежка вечер с червено вино.

 

В крайна сметка може би и двата пола имат нужда от напитката на Боговете и романтичен мометн, но ако не издребняваме само последователността е различна. И все пак така, както Коледа носи чувство на приказен празник, то дори и да го отричат и мъже и жени очакват своя емоционален и чувствен Свети Валентин.

 

Честит празник на всички…няма да конкретизираме, но всеки тайничко знае кой е неговият празник. Бъдете щастливи и много обичани!!!