КРЪГЛА МАСА НА СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ И СОЦИАЛНИТЕ АСИСТЕНТИ 2016

В периода 07 – 09.04.2016 г. в къща за гости „Хаджигабаревата къща“ – с. Дълбок дол, община Троян, се проведе кръгла маса на социалните работници и социалните асистенти от Направление „Управление на социални услуги“ в СОНИК СТАРТ.

В кръглата маса взеха участие експертите от Първомай, Карлово, Дупница, Левски, Драгоман, Каварна и Балчик.

Работната среща премина по предварително подготвена и одобрена работна програма, чиято усилена предварителна подготовка създаде условия за пълноценна и максимално ефективна работа.

Основни акценти на кръглата маса бяха: реализирането и администрирането на социалната работа в ЦОП, ДЦДУ, ЦНСТ, ДЦСХ, ЦНСТДУ и ДЦВХПУ; важните промени в нормативната база; обмяна на опит, ценни идеи, иновации, подходи, добри практики и срещани трудности в работата; методи за предотвратяване на професионалното прегаряне на социалния работник и др.

Участниците имаха възможност да анализират своите силни и слаби страни, препятствията и предизвикателства, пред които се изправят по време на работния процес.

След приключване на кръглата маса участниците посетиха и се срещнаха с работещи и потребители на Комплекс за социални услуги – с. Дълбок дол, където имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на специалистите, да обменят опит и добри практики в социалната работа.

Реализираният работен форум предостави възможност на специалистите за надграждане на професионалния опит и възможност за усъвършенстване ефективността на социалната работа в областта на социалните услуги в СОНИК СТАРТ.