КРЪГЛА МАСА на СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ И СОЦИАЛНИТЕ АСИСТЕНТИ в СОНИК СТАРТ

В периода 15 -17 март 2017 г. в с. Пчелин (обл. София) се проведе Кръгла маса на социалните работници и социалните асистенти в СОНИК СТАРТ. На тридневния форум се осъществи високоефективен обмен на опит между специалистите от Карлово, Първомай, Дупница, Левски, Балчик, Драгоман и Червен бряг.

Социалните работници и асистенти взаимодействаха активно помежду си, споделяйки своя специфичен професионален опит, свързан с предоставянето на социалните услуги ЦОП, ЦНСТДМ, ЦНСТДМУ, ДЦДУ, ДЦДВХУ, ДЦСХ и ЗЖ. Обсъдиха се трудности и добри практики в процеса на предоставяне на услугите; способи и средства за социална работа; иновации в социалната работа; законодателната рамка; промени в нормативната уредба; превенция на прегарянето в социалната работа; взаимодействие между институции и социални услуги. Разгледаните множество казуси способстваха споделянето на техники и методи на работа и достигането до нови идеи и решения.

Като един от по-старите екипи, развил своите ресурси, ЦОП Първомай подкрепи и организационно Кръглата маса, давайки своя принос в координирането и модерирането й. Един от координаторите на Кръглата маса беше старши-социалният работник на ЦОП Първомай – Стоян Бойков, а модератор – Димитър Димитров, социален работник.

След края на тридневния форум специалистите посетиха средновековната крепост „Траянови врата“ край гр. Костенец – символ на национално-историческото наследство в региона.

Кръглата маса даде възможност на всеки специалист да анализира своята работа, да постави добрата основа за креативност и качествено предоставяне на социални услуги.