„ИЗЯЩЕСТВО ОКОЛО НАС“

Лятна инициатива в подкрепа на толерантността и въображението се проведе в Център за обществена подкрепа (ЦОП) гр. Първомай. Инициативата се проведе с водещ Мария Петкова – художник и педагог, като част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, която подкрепя позитивното възпитание и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

Художествените занимания помагат на децата да развият своето въображение, мислене и естетически усет, но и стимулират социалните умения, способността за самостоятелно вземане на решения, тяхната креативност и инициативност.

Поредицата от уъркшопи създаде незабравими преживявания за участниците в рамките на заниманията по теми: „Растения и животни“; „Колаж“; „Портрет“ и „Пластични изкуства“, зареди с творческо вдъхновение и стимулира сетивата на децата, създаде нови приятелства. Децата се запознаха с различни направления в изкуството, разнообразни техники и материали, като имаха възможност за работа в екип, за забавление, вдъхновение, сплотяване, развитие на умения и активно взаимодействие помежду си.

В рамките на само 4 дни поредица от уъркшопи се превърнаха в мост към изкуството и толерантността в нашия свят – до „Изяществото около нас“, до тайните на творчеството и свободата на изразяване и достигане до другия чрез творчество.