С „КРАЧКА НАПРЕД“ ДЕЦА СЕ ЗАПОЗНАВАТ С ПРОФЕСИИ В ЦОП ПЪРВОМАЙ

На 07.10.2019 г. ЦОП Първомай стартира първа част от инициативата „Крачка напред“, която се реализира, за да предостави възможност за запознаване на децата с различни професии като основа на техния бъдещ професионален избор.

По интерактивен начин професиите художник и учител представи Мария Петкова – художник и педагог, дългогодишен партньор, подкрепящ каузите на ЦОП Първомай.

В инициативата се включиха ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които се запознаха със спецификата на учителската професия в предучилищен етап, като имаха възможност да застанат и „от другата страна“, в ролята на възрастния, като разберат необходимостта от внимателно планиране и организиране на заниманията за децата така, че да се стимулира техния интерес и активност.

Представянето продължи с професията художник. Краткото въведение за рисуването като изкуство; получените указания; описанието за различните професионални дейности и направления в изкуството, в които художникът може да вложи свойте умения, завладя децата, като обогати тяхното разбиране за професията. Те имаха възможност и да творят, поглеждайки детайлите през очите на художника.

ЦОП Първомай осигурява специалисти в множество професионални области, които да разказват и интерактивно показват спецификите на различните професии, както и образованието, необходимо за тях. „КРАЧКА НАПРЕД“ ще продължи с интерактивното представяне на още професии, за да се даде възможност за широка база на избор и ориентиране по отношение на своите интереси и бъдеща професия.