УЧА В ИНТЕРНЕТ

На 29.11.2019 г. в ЦОП Първомай се проведе беседа на тема „Уча в интернет“. В мероприятието се включиха ученици от 1-ви. клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Първомай.

Беседата стартира в 10:30 ч. в залата за групова работа на Центъра. На достъпен и разбираем за възрастта на децата език, посредством богат илюстративен материал и близки до ежедневието им примери, първокласниците научиха как да създават и поддържат безопасна интернет среда и използват интернет за добри цели.  За децата беше изготвена и интересна презентация, с която по забавен начин се подкрепи обсъждането на темата.

Посредством беседата учениците успяха да извлекат ползите от безопасното сърфиране в интернет и да изведат лесни за следване правила, за да могат максимално сигурно да използват предоставената в информационните канали информация с цел подготовка за училище, обогатяване на личната култура, забавление и др.

Срещата премина при повишен интерес и положителна атмосфера. Тя беше полезна за учениците, те задаваха въпроси, активно обсъждаха, споделяйки своето мнение, както и научиха много нови неща, които да им бъдат от полза в ежедневието.