СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ НА СОНИК СТАРТ В ЛЕВСКИ ОТКРИХА СВОЯТА ПОРЕДНА „БИБЛИОТЕКА НА ОТКРИТО

В годината на отбелязване 15-та годишнина от създаването на СОНИК СТАРТ, социалните услуги в гр. Левски откриха своята поредна „Билиотека на открито“.

Всичко започна през м. май, 2018 г. когато бе даден официалния старт на съвместната инициатива на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТДБУ Левски “Библиотека на открито“ под мотото “Вземи, прочети и върни“, която бе част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.

През м. септември, 2019 г. създадохме „Библиотека на открито“ в парка на гаровия район, като част от реализираните дейности на СОНИК СТАРТ в доброволческия лагер 2019 г.

През 2020 г. направихме достъпна за хората от града поредната „Библиотека на открито“, ситуирана на детска площадка.

Амбицията на екипите на социалните услуги в гр. Левски бе да разшири достъпността на хората до библиотеките, които да са част от пространствата за отдих в града и населените места на териоторията на общината. Така през 2022 г. открихме и първата си библиотека извън гр. Левски, която радва малки и големи в с. Малчика.

А днес, в началото на м. ноември 2023 г. създаваме още едно притегателно място за жителите на с. Аспарухово.

И така вече повече от пет години влюбваме хората в книгите, грижейки се библиотеките да бъдат притегателно място за децата, техните родители и жителите на града и населените места в общината.

Вярваме, че книгите са магия и успяваме да създаваме вълшебства заедно.