СЛАДКИШНИЦА, ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ, ПОДАРЪЦИ И DJ В СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ПЪРВОМАЙ

На 19.12.2023 г., екипите  на ЦОП и ЦСРИ подготвиха групово занимание с потребители, роднини и близки и децата от ЦНСТДБУ, посветено на настъпващата Коледа.

Идеята на инициатива е да се запазим светлината и топлината в душите, да бъдем по-добри, да вярваме в коледните чудеса, и да пазим традициите по Коледа.

Коледната магия завладя присъстващите. За трети път тази година младите готвачи работят съвместно в инициативата „Майстори в Сладкишница“ с представители и управителя на фирма „Къщичка за лакомства“.

Деца, майки и близки на наши потребители и гости, месиха и разточваха тесто за джиндифилови сладки и канелени меденки. Всички се постараха да приготвят къщички с коледни лакомства като оформяха в различен дизайн всяка една от къщичките.

Всички продукти и необходими материали за малките майстори, както и подготвените и поднесени интересни коледни подаръчета, бяха осигурени от СОНИК СТАРТ.

За екипите на ЦОП и ЦСРИ в град Първомай, четенето е особено важно и полезно занимание за децата, необходима подготовка за училището и успех във всяко начинание. Ето защо подаръците бяха тематично подбрани книжки за всички възрастови групи потребители на социални услуги: от най-малките – 4-5 годишни до 17 годишни.

Екипите на двете услуги изненадаха всички присъстващи като предварително подготвиха домашна торта, сладки, мини щолени, плодове и дребни лакомства. Имаше и DJ, специална цвето музика и ефекти.

Всички бяха завладени от коледно настроение, вяра и надежда в доброто и удовлетворение от една изминала година с работа в полза на децата, с усилия за осигуряване на добрия старт в живота им.