ПЪРВИ ЮНИ – ДЕН НА ДЕТЕТО В ПЪРВОМАЙ

Първи юни е един от традиционните празници за децата. Идеята за отбелязване на Международния ден на детето води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояща се в Женева през 1925 г. През 1949 г. денят Първи юни официално е обявен за Международен ден за защитата на децата.

За Център за обществена подкрепа Първомай честването на Деня на детето е още един повод да осигури обогатяващи преживявания, като олицетворение на нашата всеобща кауза – осигуряване на сигурна и стимулираща среда за нашите деца.

И тази година празникът докосна всички. Децата на Първомай се забавляваха с вълнуваща, наситена с игри програма, за всички присъстващи. Организаторите ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Община Първомай бяха подготвили изненада за децата – клоуните Ива и Иво от Театър „Хенд“, които зарадваха малки и големи с увлекателни занимания и шоу.

Център за обществена подкрепа Първомай се включи в общата програма, като подари вълнуващи и незабравими мигове на децата с цветен поздрав, който ги отведе „В света на чудесата”. Екипът беше подготвил face art, за да даде възможност на децата да се преобразят в различни образи, като едно от любимите техни занимания. „В света на чудесата“ в деня на децата се появиха любими герои от приказки, красиви принцеси и страшни животни. Моментът беше запечатан в снимки за деца и родители.