ПОТРЕБИТЕЛИ, ДЕЦА, РОДНИНИ И БЛИЗКИ УЧАСТВАХА В ИНИЦИАТИВАТА НА ЦОП И ЦСРИ В ГРАД ПЪРВОМАЙ „МАЙСТОРИ В СЛАДКИШНИЦАТА“

На 23 ноември, екипите на ЦОП и ЦСРИ подготвиха специално тържество и групово занимание с потребители, роднини, близки  и децата от ЦНСТДБУ Първомай, посветено на „СЕМЕЙСТВОТО“.

Имаше беседа и разговор с всички присъстващи за основната икономическа единица – семейството, грижата за близките, обичта и подкрепата, която всеки член на семейството получава през целия си живот. Всеки сподели за традициите, които се правят на празника и които трябва да пазим за идващите поколения.

Всички се включиха в поредната част от инициативата „Майстори в Сладкишница“ с представители и управителя на фирма „Къщичка за лакомства“. Деца, майки и близки на потребителите се постараха да приготвят традицонен тиквеник за празника на семейството. Специалистите им показаха какви са необходимите продукти и колко време е необходимо за приготвянето му. Всяко дете само си направи руло тиквеник.

Денят завърши с дегустация на приготвените сладкиши и традиционна българска баница. Веселото настроение, музиката, топлината, споделеността и прекрасните емоции присъстваха през цялото време.

Това бе генерална репетиция за следващата среща на „Майсторите в Сладкишницата“ – подготовката на коледните сладки.