ОТКРИТ УРОК В ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ СЕЛО ЧЕШНЕГИРОВО

На 25.04.2024 г. представители на ЦОП и ЦСРИ Първомай присъстваха на открит урок в иновативно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Чешнегирово. Темата бе: „С обич за България – традиции и бъдеще“. Ученици от 2-ри, 3-ти, 5-ти и 6-ти клас представиха кратка драматична пиеса по глава 11 на „Под игото“ по Иван Вазов. Радините вълнения, припомнянето на Възрожденстката епоха /учениците бяха изработили реплики на български къщи от онази епоха/ в България и чудесното изпълнение на учениците трогнаха гости, родители, преподаватели, ученици.

За всички присъстващи беше изключително интересно, полезно и приятно преживяване! А приповдигнатото настроение с обич за България и патриотичното изпълнение на едни от най-хубавите български песни на децата отново и отново изпълнха сърцата на всички в залата с родолюбие.

СОНИК СТАРТ чрез ЦОП и ЦСРИ Първомай подготви и поднесе тематични подаръци за учениците на училището – образователни игри „Съкровищата на България“ и футболна топка „България“. Инициативите на социалните услуги в тази посока ще продължат през цялата година!

Един от приоритетите в работата на екипите на ЦОП и ЦСРИ е изключително доброто сътрудничество с училищата и детските градини в града, както и подкрепата при възпитанието на децата.

burst