ОБИЧАМ ТЕ ТОЛКОВА МНОГО

По случай 14-ти февруари се проведе инициативата Обичам те толкова много“. Доброволци и представители на екипа на ЦОП Първомай поздравиха жителите на града, като изработиха и раздаваха валентинки с послания, за да зарадват малки и големи.

Предварителната подготовка беше интензивна и изпълнена с вълнение. Тя започна дни преди самото мероприятие, когато доброволците посетиха Центъра, за да подготвят изненадите. Децата се стараха и подготвиха валентинки, посветени на любовта, с които успяха да превърнат деня в истински празник.

В самия ден доброволците излязоха на центъра на града, за да бъдат част от онази вълна, която чества и подкрепя любовта. С валентинките и посланията децата зарадваха влюбените и дариха частичка красота и споделеност на позабравилите да мечтаят, да отдават и споделят своята топлина с другите. Всички бяха ентусиазирани да споделят този специален ден с другите; да дискутират темата за смисъла на празника, както и разделението и избора, който правим – между Трифон Зарезан и Свети Валентин, родното или чуждото; за различните гледни точки и мотиви и възможността да подкрепяме добрите идеи, да се възползваме от посланията и дадем своята интерпретация така, че да вдъхновяваме и заразяваме със своя пример и даряваме с любов надежда.