ЛЮБОВТА ПРОМЕНЯ СВЕТА!

На 14-ти февруари 2018 г. се проведе инициативата „Любовта променя света“. Доброволци и представители на екипа на ЦОП Първомай заедно поздравиха жителите на града, като раздваха валентинки и послания, за да зарадват малки и големи.

Предварителната подготовка беше интензивна и изпълнена с вълнение. Тя започна дни преди самото мероприятие, когато дружина доброволци и деца, които посещават Центъра, се събраха заедно, за да подготвят изненадите. Децата старателно подготвиха специални послания, изработиха табло на любовта и валентинки, с които да превърнат деня в истински празник.

В самия ден доброволците излязоха на центъра на града, за да бъдат част от онази вълна, която чества и подкрепя любовта. С валентинките и посланията децата зарадваха влюбените и дариха частичка красота и споделеност на позабравилите да мечтаят, да отдават и споделят своята топлина с другите. Всички бяха ентусиазирани да споделят този специален ден с другите; да дискутират темата за смисъла на празника, както и разделението и избора, който правим – между Трифон Зарезан и Свети Валентин, родното или чуждото; за различните гледни точки и мотиви и възможността да подкрепяме добрите идеи, да се възползваме от посланията и дадем своята интерпретация така, че да вдъхновяваме и заразяваме със своя пример, и… даряваме с любов… надежда!